Dynamische bijeenkomst Waarde Keten Projecten

woensdag 4 september 2013

Dynamische bijeenkomst Waarde Keten Projecten
 
   - impossible.jpg
 
 
Woensdag 4 september waren er ruim 35 deelnemers bij de bijeenkomst over alle DPI en DPI Value Centre waardeketenprojecten en consortiaprojecten. Het was de mogelijkheid bij uitstek om de laatste ontwikkelingen rond de projecten de delen. Iedere projectleider gaf een 5 minuten pitch over hun project. Het was een dynamische middag met deelnemers die op gebied van innovatie in de kunststofwereld ‘echt willen en echt doen’. De gepresenteerde projecten waren zeer divers. Van high tech ontwikkeling in de medische wereld tot opwaarderen van laagwaardige recycle stromen.
 
In alle projecten vinden steeds ontwikkelingen op materiaalgebied plaats, soms is dat zelfs het enige onderwerp, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe additieven voor thermoplasten, en van nieuwe bio grondstoffen in binders en in composieten. In andere projecten worden materialen afgestemd op productieprocessen voor rubbers, meubels en coatings. Er worden nieuwe producten ontwikkeld met bijzonder veel aandacht voor materialen en hun specifieke verwerkingsprocessen in verpakkingen en plaatmaterialen. Daarnaast vinden ontwikkelingen plaats op gebied van gemengd kunststofafval en recycling van thermoplastische composieten.
 
Ondanks de verschillen was er veel interesse in elkaars projecten. Steeds ontstond er een dialoog over techniek en toepassing ervan, die doorgaans omwille van de tijd moest worden afgebroken. Bij de borrel werd er verder gepraat. De middag was een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen bedrijven, DPI en DPI Value Centre bij het stimuleren van innovatie.

« Ga terug