3DPrintNL, hét event voor 3D printen in Nederland

maandag 8 juli 2013

 

Persbericht,

3DprintNL is een nieuw, groots opgezet, event op het gebied van 3D printen in Nederland. Of het nu gaat om de nieuwste technologieën of de meest geavanceerde toepassingen; alles rondom 3D printen en scannen komt aan bod. Het voor bezoekers gratis toegankelijke event bestaat uit een beurs en een congres. 3DprintNL vindt plaats op 19 september en start om 13.00 uur op het Vishay terrein, Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

3DprintNL brengt 3D printen en scannen onder de aandacht van een breed publiek. Het doel is informeren, kennis delen en innoveren rondom deze nieuwe technieken en toepassingen en daarmee mogelijkheden creëren voor het MKB.

Eén van de sprekers tijdens het congres is prof. A. Werth van de de Hampden-Sydney College in Virginia, USA. Samen met Hogeschool Windesheim onderzoekt hij op dit moment de wonderbaarlijke filtereigenschappen van de baleinen van walvissen. Daartoe zijn de baleinen en het tandvlees van de gestrande bultrug Johanna gescand en nagemaakt in een 3D geprint model. Tijdens 3DprintNL vertelt hij over de voortgang en resultaten. Tevens zullen de onderzoeksresultaten van het project Rapid Manufacturing van het lectoraat Kunststoftechnologie van Hogeschool Windesheim gepresenteerd worden.

MKB-bedrijven, kennisinstellingen en vertegenwoordigers uit verschillende sectoren ontmoeten elkaar op de beursvloer van 3DprintNL.

Tijdens de beurs zal een expert panel aanwezig zijn om de vragen van bezoekers te beantwoorden op diverse gebieden; van de mogelijkheden van 3D printen en scannen in de breedste zin van het woord tot vragen op financieel gebied.

Meer informatie vindt u op www.3dprintnl.nl

Op deze site kunnen bezoekers en exposanten zich eveneens aanmelden voor deelname.

De organisatie van 3DPrintNL is in handen van Windesheim, Polymer Science Park, Stenden Pré, en Oost NV. De provincie Overijssel, de provincie Drenthe, Kamer van Koophandel Oost-Nederland en Kennispoort regio Zwolle ondersteunen dit initiatief.

www.3Dprintnl.nl.

Meer informatie

Voor vragen en of opmerkingen kunt u mailen naar info@3dprintnl.nl of bellen met Stephanie Floor of Kirsten Wilke op 038-8534810.

 

 

 

Zwolle, 1 juli 2013

3DPrintNL, hét event voor 3D printen in Nederland

« Ga terug