Presentatie onderzoeksresultaten Rapid Manufacturing tijdens congres 3DPrintNL

dinsdag 11 juni 2013

Presentatie onderzoeksresultaten Rapid Manufacturing tijdens congres 3DPrintNL
 
‘3D printen is magisch. Kunststof, keramiek, metaal of chocolade, er kan mee geprint worden in elk bedrijf binnen de kunststofverwerkende industrie’, aldus Masja Mooij, onderzoeker bij het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim. 3D printen, de techniek van de toekomst, staat centraal in haar onderzoeksproject Rapid Manufacturing. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd tijdens het congres 3DPrintNL, dat op 19 september plaatsvindt bij het Polymer Science Park in Zwolle.
 
Mooij sluit met de presentatie van de onderzoeksresultaten het onderzoeksproject Rapid Manufacturing af. Het handzame rapport ‘Printen in de derde dimensie’, waarin ze voor mkb’ers printtechnieken, printmaterialen en toepassingsmogelijkheden praktisch samenvat, is één van de onderzoeksresultaten. Mooij vertelt: ‘Vanuit Windesheim en haar partnerbedrijven is er een grote vraag naar onderzoek naar 3D printtechnieken. Er is nog veel onwetendheid over, terwijl het een revolutie gaat veroorzaken in de kunststofwereld. De techniek maakt het mogelijk om vanuit een digitaal bestand producten in kleine series te printen, die niet onder doen voor conventioneel vervaardigde producten en minder kosten met zich mee brengen. Ik ben er van overtuigd dat elk bedrijf deze printtechniek kan gebruiken. Door ons onderzoek, dat het lectoraat Kunststoftechnologie samen met Windesheimstudenten heeft uitgevoerd, komt dat een stapje dichterbij.´
 
Congres 3DprintNL
Het congres 3DprintNL wordt door het lectoraat Kunststoftechnologie, Windesheim georganiseerd in samenwerking met het Polymer Science Park, Stenden Hogeschool, Stichting Innovatie Alliantie, Kennispoort Regio Zwolle, Westrup Engineering en Oost NV. Doel van dit jaarlijks terugkerende event is het structureel onder de aandacht brengen van 3D printtechnieken bij studenten, mkb’ers, kennisinstellingen en hobbyisten. Het congres bestaat uit een bedrijvenmarkt/beursvloer, diverse lezingen en de presentatie van de resultaten van  het onderzoeksproject Rapid Manufacturing aan het mkb. ‘Match making’ maakt het voor bedrijven mogelijk om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die 3D printtechnieken bieden in hun bedrijfsprocessen.
Meer informatie over het congres op 19 september 2013 vindt u op de website www.3DPrintNL.nl  Hier kunt u zich kosteloos aanmelden.
Heeft u een bedrijf rondom 3D printen en wilt u dat bij een breed publiek onder de aandacht brengen; dat kan! Ga dan naar het aanmeldformulier exposant.

 

« Ga terug