Succesvolle meeting DPI Value Centre waardeketenprojecten

woensdag 5 september 2012

20 september 2012 Succesvolle eerste bijeenkomst DPI en DPI Value Centre waardeketenprojecten en consortiaprojecten


Maandagmiddag 3 september waren er ruim 30 deelnemers bij de bijeenkomst over alle lopende DPI en DPI Value Centre waardeketenprojecten en consortiaprojecten.

Tijdens die middag verzorgden deelnemende ondernemers 15 korte presentaties. Het was een dynamische middag met deelnemers die op gebied van innovatie in de kunststofwereld ‘echt willen en echt doen’. Momenteel lopen er 20 projecten met 102 deelnemers. Bestaande uit 62 MKB bedrijven, 12 kennisinstituten en 26 grootbedrijven. In totaal wordt er door de bedrijven en instellingen ruim 9 miljoen euro in de innovatieprojecten geinvesteerd,

De gepresenteerde projecten waren zeer divers. Van high tech ontwikkeling in de medische wereld tot opwaarderen van laagwaardige recycle stromen. Ondanks de verschillen was er veel interesse in elkaars projecten. Steeds ontstond er een dialoog over techniek en toepassing ervan, die doorgaans omwille van de tijd moest worden afgebroken. Bij de borrel werd er verder gepraat. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd en oude aangehaald. De middag bood een mooi inzicht in een goede samenwerking tussen bedrijven, DPI en DPI Value Centre bij het stimuleren van innovatie.
 

 

 

« Ga terug