Terugblik PVT workshop Solar

woensdag 4 april 2012

Solar: een zonnige toekomst voor kunststof.

Eindhoven, 4 april 2012, 8 C, zwaarbewolkt.
PVT had een zwaarbewolkte dag uitgezocht om de kansen te bespreken die de toepassing van kunststof biedt voor de zonne-energie markt. Op de bijeenkomst, met ruim 20 PVT ondernemers, vertelden een aantal energieke ondernemers over de stand van zaken, de toekomst en de kansen voor kunststof op de zonne-energie markt.
 
Na de aftrap door Peter Toonssen, schetste Barend Vermeulen van TNO de noodzaak en de mogelijkheden die zonne-energie biedt om op een duurzame en goedkope wijze energie op te wekken. Hij sprak hierbij de verwachting uit dat Europa de belangrijkste markt zal worden met 90% van het geïnstalleerde vermogen en dat hiervoor een verregaande integratie nodig is van zonneceltechnologie met andere bouwdelen (Building Integrated Photo Voltage, BHIV). Een prachtige kans dus voor ondernemers.
 
Peter Pennings van Suncycle presenteerde zijn innovatieve PV zonneschotel en ging in op de essentiële rol van kunststof en de noodzaak die ketensamenwerking speelt om dit vernieuwende concept te realiseren.
 
Marten Driesser van Oskomera (leverancier van grootschalige zonne-energiesystemen) daagde de aanwezige ondernemers uit met de mededeling dat Oskomera tot nu toe de voorkeur geeft aan metalen constructies. Uit de discussie die daarna ontstond werd duidelijk dat de ondernemers hem de komende tijd zullen overtuigen van de voordelen van kunststof.
 
Na de succesvolle middag kunnen we concluderen dat de combinatie zonne-energie en kunststof een zonnige toekomst tegemoet gaat.
« Ga terug