Impressie Polymer Innovation Day 2011

dinsdag 22 november 2011

Polymer Innovation Day 2011: Join the innovation highway!
 
Met dit motto ontmoetten ruim 300 ondernemers en wetenschappers actief op het gebied van polymeren elkaar in Zeist. Nieuwe vindingen vormden de basis van een 40-tal bedrijven die zich presenteerden op de markt en tijdens het congres. Een bron van inspiratie, een kans om nieuwe markten te verkennen en aanknopingspunten te vinden voor samenwerking in de keten.

“Nog maar al te vaak ontbreekt op de corporate agenda het strategische onderwerp samenwerken.  Zij die het DPI congres hebben bezocht weten wel beter. Samenwerken en innoveren vormen een ideaal duo en zouden niet mogen ontbreken in onze strategie…. En bovendien ook erg leuk…” aldus Theo Alsemgeest van het bedrijf Aerocat, gespecialiseerd in trolleys voor de luchtvaartindustrie. Aerocat heeft als kleine speler een grote positie weten op te bouwen in de logistiek van de luchtvaartindustrie. Door positie te kiezen, door samen te werken met andere bedrijven, met een goed product en door zich niet te laten intimideren.

Arie Brouwer, directeur van DPI Value Centre en organisator van de Polymer Innovation Day: “Tijdens deze dag kun  je zien in wat voor dynamische wereld wij werken. Samen met kleine, middelgrote en grote bedrijven, kennisinstellingen en overheid weten we nieuwe bedrijvigheid te stimuleren. Deze dynamiek inspireert. Zo  laten we zien waar we in Nederland sterk in zijn. Economische crisis of niet, wij zien kansen en maken ze waar en met ons de ondernemers die vandaag aanwezig zijn.”

DPI partners AkzoNobel en Teijin Aramid waren gastheer van het congres en gaven een beeld van hun visie op de meerwaarde van samenwerken in de keten. Erin Clark van ImagineOptix toonde hoe hij van een vinding voortkomend uit een DPI project, gebruikmakend van de licentie gekomen was tot een revolutionair product dat hij ter plekke werkend toonde in de vorm van een beamer op zijn smartphone.  Met de vinding van Natural Plastics komt er een eind aan het onnodig kappen van bomen om jonge bomen te ondersteunen. Airborne staat met een mondiaal project voor de uitdaging om in korte tijd de productie van telescopen te verveelvoudigen, met alle consequenties vandien. In dezelfde vaart gaven diverse ondernemers inzage in hun innovaties en vertelden ze over de uitdagingen waar zij als ondernemers voor staan.

Lees meer over de innovaties van de verschillende ondernemers: www.dpivaluecentre.nl/pro1/general/home_news.asp

   

« Ga terug