Terugblik bijeenkomst C2C-polymeren netwerk

dinsdag 13 september 2011

Tijdens de vijfde bijeenkomst van het kennisnetwerk C2C polymeren zijn 34 deelnemers aan de slag gegaan met het centrale thema 'Samenwerking in de keten om ingrediënten en materialen te behouden'. Lonneke de Graaf van DPI Value Centre opende de middag, waarna drie bedrijven een presentatie hebben gegeven. 

Frans Beckers van Van Gansewinkel heeft de deelnemers aan de hand van de activiteiten van dit bedrijf inzicht gegeven in de essentials van Cradle to Cradle. Hij vertelde dat vrijwel alle medewerkers worden getraind of geïnformeerd over dit onderwerp en dat dat Cradle to Cradle bij Van Gansenwinkel echt als een business topic wordt behandeld.
Vervolgens heeft Richard Krupe van Océ Nederland een praktijkcase behandeld van een gecertificeerd product. Het betreft het Van Gansewinkel Office Paper, 100% gerecycled kantoorpapier met Cradle to Cradle certificaat (zilver). Dit papier is zo bijzonder omdat de stroom van oud papier geheel apart van de andere stromen wordt ingezameld. Hierdoor is de herkomst van het papier bekend en de gebruiker is hierbij een actief onderdeel in de keten.
Tenslotte heeft Steve Dejonghe van Galactic de deelnemers verteld hoe 'Loopla' de kringloop sluit van het biobased en bioafbreekbare PLA. Met het proces van Galactic worden veel energie en chemicaliën bespaard. Een film heeft inzicht gegeven in het gehele proces. Deze film is te bekijken via www.loopla.org.

Aansluitend aan de presentaties en discussies hebben de deelnemers in kleine groepjes ideeën en ervaringen uitgewisseld op basis van een van de volgende onderwerpen:

 Reactie deelnemer

"Deze bijeenkomst was perfect georganiseerd en een prima gelegenheid om met collega-bedrijven ervaringen uit te wisselen over het belangrijke onderwerp duurzaamheid in de praktijk. Naast de interessante lezing van gastheer Van Gansewinkel heb ik ook goede contacten met andere deelnemers gelegd."
Jolien Stevels, Director Research & Technology bij Holland Colours

« Ga terug