Discussie Duurzame RKI 28-09-2011

dinsdag 20 september 2011

Duurzaam produceren in de kunststofindustrie. Dat thema staat centraal tijdens een pittige discussie op 28 september op de Kunststoffenbeurs.

NRK PRIMA Business kansen

Afgelopen jaar is de MJA3 voorstudie NRK: “De koolstof-keten-cirkel” verschenen Deze voorstudie geeft een beeld van de NRK wereld in 2030 en geeft richting aan de oplossingen die voor bedrijven in de Rubber- en Kunststofindustrie (RKI) nodig zijn om vitaal te blijven. NRK PRIMA Business Kansen vormt het vervolg op de voorstudie. Van studie naar realiteit. Nadruk hierbij ligt op de combinatie van geld besparen door duurzaamheid en geld verdienen door duurzaamheid.

Geld besparen en verdienen

Kansen om geld te besparen en verdienen liggen op verschillende thema’s. Het verhogen van de eigen procesefficiency leidt direct tot besparingen, maar het ontwerpen van duurzame(re) producten zal leiden tot meer geld verdienen. Producten die bijvoorbeeld een langere levensduur hebben, lichter zijn, meer functionaliteit bieden of op een andere manier voor een verbetering in de levenscyclus analyse zorgen hebben waarde voor de klant. Het sluiten van materiaalcirkels – 100% recycling – biedt ook kansen om geld te besparen of zelfs te verdienen. Bijvoorbeeld onafhankelijkheid van dure virgin materialen te organsieren. De nieuwe functies, eigenschappen en karakteristieken van polymeren uit biologische grondstoffen bieden ook veel kansen.

Kansen, dus toekomst

De afgelopen maanden zijn NRK, AgentschapNL, DPI-VC en Berenschot voor u bezig geweest om alle kansen per thema in kaart te brengen. Dit resulteert in een keuzemenu aan kansen. Kansen die u morgen al kunt verzilveren en u een directe voorsprong opleveren. In deze discussie, ‘Duurzaam produceren in de kunststofindustrie’, willen we twee dingen doen: Allereerst willen wij u een beeld geven van de eerste resultaten van ons onderzoek en de rondgang langs een groot aantal RKI bedrijven. Met andere woorden; waar liggen kansen om geld te besparen en om geld te verdienen door duurzaamheid? En ten tweede geven wij u de mogelijk om de voor u relevante kansen op de agenda te zetten.

De discussie is van 16.00 tot 17.00 uur In de Baroniezaal tijdens de
Kunststoffenbeurs in Veldhoven.

 

 

 

 

 

« Ga terug